8 apr. 2010

Rulouri din piept de pui in prosciutto


Ingrediente:
2 buc. piept de pui
8 felii de prosciutto
ciuperci taiate din conserva
1 buc morcov mic
1-2  buc. castraveti murati
1/2 ardei rosu
1 lingura de mustar
sare, piper, boia
patrunjel verde tocat marunt
Mod de preparare:
Taiem pieptul de pui astfel ca sa  obtinem felii ca de paneuri, uniformizandu-se prin batere. Bucatelele mici rezultate le vom folosii la alta reteta. Ca sa nu se distruga textura carni, se aseaza o folie de plastic peste carne si apoi se bate. Morcovul, ardeiul rosu si castraveti se taie fasi subtiri.
Procedeul este acelasi ca la Rulouri din vitel impachetate in prosciutto.

Se aseaza alaturi doua fasii de prosciutto. Peste ele, in sens invers, se aseaza felia de vitel si la incepe asezarea compozitiei. Se intinde intai mustarul peste carne, apoi se presara salvia si condimentele. Se continua asezarea ciupercilor, fasiilor de morcov, ardei, castravete. Sarea, piperul si boiaua se adauga dupa gust.
Rulam intai felia de piept de pui si apoi o imbracam in feliile de prosciutto. Prindem ruloul cu scobitori. Inainte de a da la cuptor se prajesc in putin ulei, pentru a obtine o crusta. Se da apoi la cuptor, cca. 50 min. La inceput acoperin tava cu o folie de aluminiu, dupa care o scoatem. Se serveste cu un pilaf sau orice garnitura doriti. 






Pofta buna!