19 mar. 2010

Rulouri din vitel impachetate in prosciutto



Ingrediente:
400 gr. vitel
4 felii de prosciutto
ciuperci taiate din conserva
1 buc morcov mic
1-2 buc. castraveti murati
1/2 ardei rosu
1 lingura de mustar
sare, piper, boia
2 oua fierte
patrunjel verde tocat marunt
Mod de preparare:
Taiem bucata de vitel astfel ca sa obtinem doua felii ca de sniter. Aceste se uniformizeaza prin batere. Ca sa nu se distruga textura carni, se aseaza o folie de plastic peste carne si apoi se bate. Ouale se fierb tare. Morcovul, ardeiul rosu si castraveti se taie fasi subtiri.


Pe o folie de aluniniu unsa cu margarina, se aseaza alaturi doua fasii de prosciutto. Peste ele, in sens invers, se aseaza felia de vitel si la incepe asezarea compozitiei. Se intinde intai mustarul peste carne, apoi se presara salvia si condimentele. Se continua asezarea ciupercilor, fasiilor de morcov, ardei, castravete, si ouale taiate in sferturi. Sarea, piperul si boiaua se adauga dupa gust.

Rulam intai felia de vitel si apoi o imbracam in feliile de prosciutto. Prindem ruloul cu scobitori. Inainte de a da la cuptor se prajesc in putin ulei, pentru a obtine o crusta. Se da apoi la cuptor, cca. 50 min. La inceput acoperin tava cu o folie de aluminiu, dupa care o scoatem. Se serveste cu un pilaf sau orice garnitura doriti.

Pofta buna!

4 comentarii:

Carmen spunea...

Se pare ca eu sint cea mai flaminda ...sint prima la placite,adica rulouri!
Forte faine,yummy!Weekend placut!xxx

adnas54 spunea...

Carmen multumesc si weekend placut si tie. Sanda

Miha spunea...

Foarte frumoase rulourile!

adnas54 spunea...

Miha multumesc si weekend placut.