17 mar. 2010

Rondele etajate de sfecla si branza


Ideea, ca dintr-o banala sfecla rosie, sa poti face un antreu elegant, am luat-o de pe blogul Et c'est si bon., pe care il urmaresc cu placere. Eu am modificat putin reteta de baza, aceasta continand ca ingredient si mar in branza.
Ingrediente:
2 buc de sfecla rosie
100 gr. ricotta
100 ml. smantana
1 ceapa rosie mica
1 ceapa verde
sare, piper,
ulei de masline

Mod de preparare:
Cele 2 buc de sfecla rosie se fierb si se taie in rondele de 5-6 mm.si de diametre cat de cat identice, in functie de marimea sfeclei. Ceapa se toaca si se distuie in putin ulei de masline. Se adauga sare, piper.
Se amesteca ricotta si smântâna prin ridicare. Aceasta trebuie sa fie foarte ferma. Apoi se adauga ceapa, ceapa verde tocata sise se verifica daca mai trebuiesc condimentare de sare si piper.
Se prepara o vinaigrette, cu un pic de ulei de masline, otet si o priza de curry si se picura peste rondelele de sfecla.
Se ia o folie de aluminiu, se aseaza rondelele de sfecla peste care se adauga din compozitia de branza. Se repeta procedeul.
Ca sa se intrepatunda aromele, trebuie sa stea cca. 2 ore pana se servesc.
Pofta buna!

Niciun comentariu: