24 mar. 2010

Supa de gaina cu taitei


Ingrediente:
o gaina de 2 kg ,
2-3 morcovi, 1 patrunjel,
1/2 gulie, 1/2 telina
1 ceapa,
3 catei de usturoi,
2 gr.piper boabe
1 buchet de tulpini patrunjet+telina
1 cub maggi de gaina
sare, patrunjel tocat

Mod de preparare:
Gaina se curata, se spala si se se taie in patru. Se pune la fiert cu apa rece, cat sa o acopere si se pune putina sare. Cind se ridica spuma, aceasta se indeparteaza cu atentie. Cand gaina este pe jumatate fiarta, se adauga zarzavatul curatat si spalat (daca se prefera, se adauga si citeva boabe de piper). Spre sfarsit se adauga cubul knor, buchetul de verdeata si catei de usturoi. Se continua fierberea., la foc potrivit. Carnea de gaina tanara este fiarta in cca. 1,5 ore, cea de gaina batrana in 2 - 2,5 ore. Dupa ce au fiert se strecoara zeama.
Taitei se fierb separat inainte de fiecare servire, in apa condimentata cu putina vegeta. Se serveste supa cu sau fara patrunjel tocat (dupa preferinta).


 
Din rasolul de gaina si legume se pot face multe variante de retete.
- De exemplu din legumele ramase si pieptul de la gaina se poate face o salata boeuf. Sau rasolul din carne de pui si zarzavatul se pot servi cu un sos de hrean....etc...
Pofta buna!

2 comentarii:

Claudia-Maria spunea...

adica zupa da gaina ;) hmmm numa maine nu-i poimaine si vin acasa de Pasti si manc zupa da gaina si cocos din curte de la mama :))) te tzuc.

adnas54 spunea...

Claudia-Maria,
Ma bucur ca ti-am amintit de zupa facuta de mama dar si ca poti veni de Paste sa-i vezi pe cei dragi tie.
Pupici Sanda