11 mar. 2010

Pasta de peste pe pat de ardei copti



Ingrediente (pentru 2 persoane):
- 200 g peste (merlucius, pangacius...)
- 2 buc. ardei roşu
- maioneza cu usturoi,
- 1 ceapa mica
- 1-2 căţei de usturoi
- 1 frunză de dafin,
- cimbru,
- pătrunjel tocat
- Sare si piper
Pentru acesta reteta m-am inspirat de pe situl Marmiton fr. E o gasesc destul de usoara, pe cat este de eleganta. Reteta originala este cu creveti, dar cum nu-i aveam, i-am inlocuit cu o felie de lamaie si efectul este la fel.
Într-o tigaie se caleste o ceapă mica şi un căţel de usturoi. Se adaugă frunza de dafin, cimbru si patrunjelul tocat.
Se adauga putina apă şi se continua fierberea timp de 15 min. Se fierbe, nu se prajeste. Se adauga si peştele continuad fierberea. Cand pestele este gata, atunci coateţi pielea şi oasele. Daca folositi fileu acesta e gata curatat.
Ardei se spală şi se taie în jumătate . Se scoate seminţele şi pielitele de culoare albă, iar jumătăţile se pun pe un o folie sau hârtie pergament la cuptor si se coace pentru aproximativ 20 min. Lasati ardei sa se raceasca apoi ardei se curta de pielea inegrita.
Daca avem ardei copti gata pregatiti la congelator, sau daca cumparam de la supermarket, este mai usor.


Se prepară o maioneza de usturoi. Sau putem folosi maioneza cu gust de usturoi tot din supermarket. Daca nu, in maioneza clasica se adăuga 1-2 căţei de usturoi zdrobiti frumos.
Se amestecă 3 linguri de maioneza cu cele 200g de peşte curat si faramitat. Avem nevoie de doua cercuri de metal. Cand ardeii copti sunt reci si fara coaja, din jumatatile de ardei se fac 4 cercuri, iar resturile se maruntesc în pătrati mici care se adauga in compozitia de peste.
Se pune cercul pe o farfurie, se aseaza prima jumatate de ardei ca pat, se umple apoi cu jumatate de crema de peste si deasupra se incheie cu o alta felie rotunda de ardei rosu. Se repeta si pentru a doua forma de cerc. Eu ca sa fiu sigura ca va ramane ferm turnuletul meu, am pus si cateva picatiri de gelatina. Dupa aceea se da la frigider pana devine ferm. Se scoate cu grijă cercul , se serveste cu o felie de lamaie. Reteta de baza avea ca decor creveti.
Pofta buna!


Un comentariu:

andrei:)) spunea...

ARata superb aceasta rulada