22 mar. 2010

Pateuri cu sunca si cascaval


Ingrediente:
400 gr. foietaj
4 feli de sunca
4 feli de cascaval
2 linguri smantana
1-2 branza rasa
marar tocat
1 ou

Mod de preparare:
Am folosit foietaj gata taiat in patrate. Pe o planseta acestea se mai intind cu sucitorul, cat sa fie putin mai mare ca felia de sunca.

Din smantana, branza si marar se freaca o crema care se repartizeaza in centru patratelor de foietaj. Aceasta pentru o aderare mai buna a feliilor de sunca. Deasupra se pune cascavalul. Se bate oul si cu o pensula se ung marginile foietajului. Apoi se acopera cu o alta foaie. Se lipesc si se fac diverse forme, eu am folosit furculita.
Se aseaza in tava si cu o pensula se dau cu ou batul. Se dau la cuptorul tare la inceput, apoi mai incet cca. 15-20 minute.
Se servesc si calde si reci. Pofta buna!