20 mar. 2010

Papioane din ficatei de pui



Ingrediente:
-500 gr. ficatei de pui
-200 gr. bacon feliat
-sare, piper,
-margarina + ulei
Garnitura
-mamaliguta, spanac (sau dupa gust)
Mod de preparare:
Se desfac ficatei, se pun intr-o sita si se da un jet de apa. Se aleg ficatei cu lobul intreg, se curata de firisoarele albe si pe centru se ruleaza fasiile de bacon, dand forma de papion. Se aseaza in tava unsa cu margarina si doar se pipereaza.
Se adauga cateva linguri de apa si ulei. Se da la cuptor pentru 20 de minute.


Daca preferati mai crocanti, lasati mai mult. Cand se scot din cuptor se sareaza. Eu am adaugat si putin praf de usturoi de la plic. Apoi se acopera cu un capac pana se servesc. Asta ca sa nu se usuce si sa intre sarea si usturoiul.
Drept garnitura, mamaliguta este de preferat, dar merg la fel de bine cu piureu sau chiar cartofi prajiti.

Pofta buna!