21 feb. 2010

Tort Savoare cu Piersici


Ingrediente
Pentru blat:
* 6 oua,
* 6 lg de zahar,
* 6 lg de faina,
* 25 gr. de cacao
* 1 plic zahar vanilat
* 1 praf de copt
* 1 cutie piersic în sirop de 800 gr , 1 plic GELFIX 2:1
Genache ciocolata de pe tort:
* 300 gr frisca Hulaha,
* 200g de ciocolata (de preferinta neagra)
Decor
* 200gr frisca,
* 1 plic intaritor de frisca,
* migdale prajite pentru decorare.

Blatul:
Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti spuma, cand incep sa se intareasca adaugati treptat zaharul si plicul de zahar vanilat. Bateti bine pana intoarceti bolul si ele nu curg. Galbenusurile le bateti bine cu un vaf de sare. Se adauga peste albusuri. In faina cernuta adaugati praful de copt si incorporati in albusuri. Miscarile trebuie sa fie lente si in directia sus-jos. Se imparte in doua jumatati, una se lasa cum este, iar in a doua jumatate se adauga cacao cernuta, incorporand cu grija.
Puneti o bucata de hartie de copt la fundul tavii in care veti coace pandispanul, fie pe rand fie impreuna daca aveti 2 forme ( 22x22).
Gelatinarea piersicilor:
Scurgeti piersicile (jumatati) din conserva. Pastrati 2 jumatati pentru decor. La o conserva mare rezulta si cca. 250 gr suc. Puneti sucul la fiert cu fructele taiate in feli, adaugandu-se un plic de gelfix, care o intareste, ca un aspic. Inainte de a se raci complect, intindeti piersicile pe primul blat, eu l-am folosit pe cel cu cacao. Apoi acoperiti cu celalalt blat.
 Crema ganache :
Puneti frisca intr-o cratita pe baie de abur amestecand mereu ca sa nu se prinda si cand e foarte fierbinte adaugati ciocolata rupta bucatele si amestecati pana se omogenizeaza, apoi dati deoparte pana se raceste si puneti la frigider pentru cateva ore. Cand e rece bateti bine cu mixerul pana se face o crema spumoasa care isi dubleaza si volumul. Daca e prea tare mai puteti adauga 2-3 linguri de frisca batuta. Rastoarma peste tort, doar deasupra acestuia.
Bateti cele 200 gr frisca cu 2 lg. zahar praf, adaugati la sfarsit si intaritorul de frisca. Imbracati tortul cu aceasta frisca partile laterale si apoi se tapetati cu migdale prajite putin in cuptor, pentru a capata putina culoare.
Taiati cele doua piersici retinute in forma de evantai. Asezati in doua colturi opuse.
Pofta buna!

5 comentarii:

Jacktels Kochbuch spunea...

Hi Sanda,

Minunat aratä si Gustul oricum. Compliment mare

Salutäri Jacob

adnas54 spunea...

Multumesc mult Jacob.

Nina's Recipes spunea...

Hello Sanda, merci mult pentru vizita si cum am promis, am trecut si pe la tine sa "Savurez" tot ce prepari tu. Felicitari pentru tot si mult succes in continuare. Totul arata super frumos si gustos;
pup pup si pe curind!

Carmen spunea...

Arata grozav si mi-ar fi placut si mie o feliuta!xxx

adnas54 spunea...

Carmen,
Cu toata placearea, dar ce pacat ca ne desparte un ocean, dar virtual se rezolva. Multumesc de vizita si aprecieri. Sanda