7 mar. 2010

Cake cu crema de branza


Blatul:
* 250 gr. biscuiti
* 125 gr. unt sau margarita topita
* 1 ½ linguriţă extract de vanilie
* coaja de rasă de lamaie
Crema de branza
* 300 gr. brânză moale (ricotta)
* 1 plic puding de vanilie
* 500 ml. lapte
* 3 lg. zahăr
* 10 gr. gelatina
* 250 gr. smântână
* 100 gr. migdale maruntite
Decor:
* 1 punga de zmeura confiata
* 1 cutie mica de mandarine
Mod de pregatire:
Biscuiti se zdrobesc si se amesteca cu untul topit. Se adauga esentele de vanilie si lamaie, iar daca va plac (eu pun de migdale). Acest amestec se preseaza pe fundul unei forme cu bordul detasabil si se pune la frigider.


Gelatina se inmoaie in 3-4 linguri de apa rece cu cca. 10 min inainte. Se face un pudding clasic de vanilie, dupa instructiunile de pe plic.
Branza se pune intr-un bol, se mixeaza, adaugand treptat pudingul, nici cald nici rece si gelatina pe care am incalzit-o fara sa se ajunga la fiebere. La urma se bate ferm si smantana de frisca. Daca folositi smantana neindulciata, dupa gust, mai adaugati 1-2 linguri de zahar. Daca aveti frisca, hulala de exemplu, nu mai este nevoie.
Crema rezultata are o consistenta moale in aceasta faza. Se toarma in forma peste biscuiti si se da la frigider pentru minim 3 ore, de preferat pana a doua zi. Cand este intarita crema, se despride bordul detasabil si se orneaza cu mure si mandarine, sau orice alte fructe va plac si le aveti in casa.
Daca nu ornati si lasati simplu, atunci cand serviti, puteti sa folositi un topping. Pofta buna!








7 comentarii:

dian@ spunea...

mmm...ce tort frumos, arata delicios.

adnas54 spunea...

@diana,
multumesc, pupicuri. Sanda

Bucataria-Paradis spunea...

Arata tare bine...eu sint fun chessecake.Multumimi.La multi ani de 8 Martie!o duminica frumoasa.

adnas54 spunea...

@Paradis, multumesc si la multi ani si tie de ziua noastra.

Nina's Recipes spunea...

Sanda, draguta, aici am zimbit putin cind am citit "Chessecake cu crema de branza"...pentru ca "cheesecake" este deja crema de brinza...
dar tortul este super reusit, bravo!

adnas54 spunea...

@Nina's, e buna remarca si-ti multumesc. Dar daca traducem mot à mot, chesse = branza, cake = tort. Atunci traducerea ar fi Tort de/cu Branza si nu crema de branza. In cazul de fata, corect ar fi Cake cu crema de branza. Asa il voi denumi. Pupici si te mai astept. Sanda

日月神教-向左使 spunea...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 關島蜜月 花蓮民宿 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 水晶 長灘島 長灘島旅遊 長灘島景點 長灘島機加酒 長灘島必買