28 feb. 2010

Tort cu Crema de Portocale


Pentru blat:
* 6 oua,
* 6 lg de zahar,
* 6 lg de faina,
* 2-3 lg. de cacao
* 1 plic zahar vanilat
* 1 praf de copt

Crema de Portocale:
* 3 portocale
* 200 g de zahar
* 200 ml. apa
* 400 ml. lapte
* 3 lg.de zahar
* 1 plic de pudding cu gust de frisca
* 1 pachet de zahar vanilat
* 10 gr. gelatina
* 300 g smântâna Hulaha
Mod de preparare:
Se feliaza 3 portocale in fasii potrivite. Se pun intr-un sirop fierbinte din 200 g de zahar si 200 ml. de apa. Se fierbe la foc scazut, astfel încât acestea sa devina transparente, fara a se rupe. Se pun pe un gratar la scurs.

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, iar dupa ce incep sa se intareasca, se adauga treptat zaharul si plicul de zahar vanilat. Galbenusurile se freaca cu un vaf de sare. Se adauga peste albusuri. In faina cernuta se adauga praful de copt si cacaua si se incorporeaza in albusuri. Miscarile trebuie sa fie lente si in directia sus-jos. Se pune o bucata de hartie de copt in tava ( Ø 26) in care se coace pandispanul. Dupa racire, acesta se taie pe jumatate si se insiropeaza cu siropul de la fasiile de portocale.
Pentru crema, se fierbe laptele, la care se adauga razalitura de la portocale si zaharul vanilat. Plicul de puddind se dizolva in putin lapte rece, apoi se adauga in laptele fierbinte. Se prepara o crema clasica de puddin. Gelatina inmuiata in prealabil se adauga in crema si se lasa la racit. Se bate frisca care se incorporeaza in crema cand devine mai rece.

Se ia forma de tort care se tapeteaza cu folie de plastic. Dupa aceea se pun feliile de lamaie scurse pe partea de jos si pe margini.
Se toarne ½ din crema in forma tapetata cu rondele de portocale, se pune un blat si se continua cu restul de crema si al doilea blat.
Se da la rece cateva ore. Dupa care se rastoarna pe un platou si se decoreaza de jur imprejur cu frisca.
 

2 comentarii:

Miha spunea...

Cred ca portocalele alea caramelizate sunt o nebunie! ;)

adnas54 spunea...

@ Miha, ai dreptate, numai ca acum nu mi-au iesit cum trebuia. Am scapat cam multa apa si in loc de caramelizare, mi-au iesit ca din dulceata. O sa mai incerc curand o varianta cu lamaie si sper atunci sa-mi iasa cum vreau.
Te pup, Sanda