4 mar. 2010

Tarta cu pere si ciocolata

Ingrediente:
250 g faina,
125 g margarina
80 g zahar,
1 ou intreg + 2 galbenusuri,
un praf sare,
2 pere tari
150 gr zahar + 150 apa
3 ciusoare,
1 lingurita scortisoara
200 gr ciocolata
150 frisca

Mod de preparare:
Se pregateste blatul: Se pune faina intr-un vas, se adauga sarea, zaharul, untul putin muiat si la sfarsit oul si galbenusul. Se framanta putin, atat cat sa fie toate bine amestecate. Se da forma unei sfere si se lasa 1 -2 ore la rece. Se scoate aluatul de la frigider, se intinde sub forma de cerc si se pune in forma de tarta, care a fost unsa cu unt si se tapetata cu putina faina. Se inteapa cu furculita astfel incat aburul format sa poata iesi, iar fundul de la tarta sa nu se deformeze. Tava se da la cuptor pentru 35 de minute, dupa care se scoate si se lasa sa se raceasca.
 

Cele doua pere se decojesc si se taie in 4. Se pun intr-un sirop fierbinte din 150 g de zahăr şi 100 ml de apă, impreuna cu cuisoarele si scortisoara. Se fierbe aproximativ 20 de min. la foc potrivit, urmarind sa nu se inmoaie prea tare. Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca si sa se scurga. Apoi si sferturile se mai taie in jumatati tot pe lung.
Pregatim ciocolata. Punem intr-un vas pe bain-marie ciocolata rupta in bucati mici impreuna cu frisca. Cand s-a topit ciocolata se ia de pe foc si se da la rece. Cand s-a racit se bate putin cu mixerul.
Pe tarta racita se pune un strat de ciocolata, dupa care se aseaza feliile de pere. Se toarna si restul de ciocolata.
Tarta este buna a doua zi, cand aluatul devine fraged. Pofta buna!

2 comentarii:

Paradis spunea...

Arata tare bine...pere+cioco yammy.Happy 8 Martie!Un weekend placut!

adnas54 spunea...

Multumesc Paradis. Si tie numai ganduri bune de Ziua noastra...
8 Martie. Sanda