17 mar. 2010

Ficat de porc prajit cu mujdei


Ingrediente:
500 gr. ficat de porc
200 ml. lapte
sare, piper
ulei pentru prajit
3- 4 catei de usturoi
2-3 lg. smantana
Garnitura:
legume mexicane, piureu de cartofi sau pireu


Mod de preparare:
Ficatul se portioneaza, se sterge si se pune la fragezit in lapte pentru cca. o ora. Apoi se scoate si se tamponeaza cu hartie absorbanta. Se prajeste in uleiul incins.
Mujdeiul se face din 3-4 catei de usturoi pisat cu sare si untdelemn. Se freaca pana devine o pasta. Se adauga dupa caz iaurt, smantana sau apa. Se foloseste drept condiment la unele mâncaruri.

Pentru garnitura se poate folosii piureul, orezul, sau legumele. Eu am folosit legume mexicane din supermarket. In uleiul in care am prazit ficatul se inabuse legumele cca. 15-20 min.
Ficatul se serveste cald cu mujdei si legume.
Pofta buna!