14 mar. 2010

Tort de piscoturi cu crema de coacaze


Ingrediente:
1 pachet de piscoturi
2 cuti iaurt cu coacaze / total 400 gr.
200 gr. frisca Hulala
2 plicuri de gelatina
3-4 linguri de zahar
200 gr. cafea concentrata
200 gr. ciocolata neagra
Mod de preparare:
Pe platoul, se pune cercul detasabil de tort. Inmuiem piscoturile in cafea si le asezam pe platou, formand un blat.
Gelatina se pune in 100 ml. apa rece pentru 10 minute.


Se bate frisca Hulala cu mixerul. Intr-un alt bol se bate iaurtul de coacaze cu 3-4 linguri de zahar. Cum frisca Hulaha este dulce, dupa mine cele 3-4 lingururi de zahar este suficient.
Se pune gelatina pe foc mic, max. 1 minut, sa nu fiarba. Se inglobeaza in gelatina 2-3 linguri de iaurt si totul se adauga apoi la cantitatea mare de iaurt. Se da la frigider. Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza de frisca batuta.


Pentru decor am folosit piscoturile.ramase. Ciocolata maruntita, am topit-o pe bain-marie, impreuna cu smantana si un cub de unt. Am scufundat piscoturile taiate in jumatate in ciocolata lichida. Se orneaza partea laterala a tortului cu ciocolata. Se lipesc piscoturile rapid, inainte de a se intari ciocolata.


2 comentarii:

violette spunea...

Minunat tortul, imi place foarte mult!Iar de gust ce sa mai zic....cred ca a fost foarte bun!

adnas54 spunea...

@violette, a fost bun, chiar daca coacazele nu sunt foarte parfumate, cum sunt capsunile de exemplu, dar s-a mancat. Te pupik, Sanda