8 feb. 2010

Barcute umplute si carnati prajiti


Ingrediente:
*8 buc. zucchini (dovlecei) potriviti

*2-3 linguri orez prefiert

*1 cutie mica ciuperci din conserva

*1 cutie mica mazare conserva

*1 ardei gras rosu + 1 verde

*1 legatura de ceapa verede

*2-3 rosi decojite din conserva

*2 oua fierte tare

*1 ou crud

* sare, piper, patrunjel
Mod de preparare:
Zucchini (dovlecei) se spala si pe o parte, li se face o talpa (pentru stabilitate). Pe cealalta parte se scobesc cu atentie, pana rezulta niste barcute. Miezul rezultat se toaca marunt. Ardeiul rosu si cel verde, legatura de ceapa, toate tocate marumt, impreuma cu miezul se pun la distuit in ulei cu putina apa. Nu se lasa sa sa inmoaie prea tare.

Dupa care se scurg si se adauga mazarea, ciupercile tocate, cele 2 oua maruntite si rosiile taiate julien, impreuna cu oul crud care le leaga. Cu pasta rezultata se umplu barcutele. Aceste se pun untr-un vas, peste care se adauga sosul rezultat prin distuirea legumelor, plus putin sos de ciuperci si un pahar de vin alb. Se da totul la cuptor pentru gratinare. Cand se servesc se adauga verdeata tocata.

Barcutele astfel preparate pot sa fi servite singure, fie ca o mancare de post, fie pentru vegetarieni.
Celor care iubesc carnea, pot adauga, ca mine, carnati prajiti, sau orice altceva.
Pofta buna!

2 comentarii:

Jacktels Kochbuch spunea...

Hallo Sanda,
Transmite la Bucätar Chef Complimentele mele.. Minunat

salutäri Jacob

Daniela spunea...

Buna papita asta, eu le fac cu carnita tocata...
Pupici si o zi buna !
Te asteapta la mine, un premiu ...