4 mar. 2010

Salata cu Varza de China

Ingrediente:
1 Varza de China, mica
1/2 piept de pui fiert
100 grcascaval
150 gr. branza
1 grepefruit
1 ardei rosu
1 ceapa rosie mica
1 morcov
1/2 castravete
coriandru
Sos vinaigrette:
80 ml.ulei de masline
10 ml. otet
1 lingurita de mustar
sare, piper, zahar dupa gust


Se aleg cateva frunze de varza cu care se imbraca bolul de salata. Pieptul de pui si branza se taie cubulete. Parte cu frunze a salatei, cascavalul, morcovul, ardeiul rosu si ceapa se taie fideluta. Castravetele se taie pe jumatate, cu o lingurita se scoate partea cu seminte si apoi se taie in cubulete.
Grepfruitul se taie in felii, eliminandu-se pielita, ramanand numai pulpa. Se opresc cateva felii intregi pentru decor, iar celelate se taie cuburi si se amesteca cu restul ingredientelor.
Pentru sosul vinaugrette se anesteca toate ingredientele ca la o maioneza. se adauga peste salata impreuna cu coriandru. In bolul in care am aranjat frunzele de varza de China, rasturnam salata. Se adauga si patrunjel tocat, dupa gust.
Pofta buna!


3 comentarii:

violette spunea...

yummy,yummya!Tare bine arata salatica...si cred ca e si foarte buna:)

adnas54 spunea...

Buna violette,
Tu mi-ai adus aminte ca nu am mai mancat de mult o salata. Mie imi place mult gustul de citrice in salate si cum tocmai aveam un grepefruit rosu, am zis sa fac o compozitie.
A iesit buna...pupici, Sanda

adnas54 spunea...

@vincent, multumesc de aprecieri si invitatie, dar sunt deja membra in familia Petitchef. Chiar aceasta reteta pe care ati comentat este deja pe situl d-stra, alaturi de multe altele.