26 mar. 2010

Pudding de cacao pe pat de ananas


Pe acelasi principiu ca reteta Puding de portocala cu toping si kiwi. Am folosind clasicul nostru pudding de cacao, dar puteti folosi orice crema de ciocolata, cafea.
Pentru pudding:
400 ml de lapte
1 plic pudding de cacao
50 g zahar pudra
5gr. gelatina
100 ml. frisca
Pentru decor:
1 conserva compot de amanas
100 gr. zahar
Mod de preparare:
Se pune la inmuiat gelatina in apa rece. Laptele se pune la fiert intr-o cratita, adaugand si zaharul. Puddingul se dizolva in putin lapte rece, se adauga cateva linguri de lapte cald, apoi se rastoarna totul inapoi in cratita mai lasand cateva clocote. Apoi se lasa la racit. Intre timp se bate si frisca. Cand s-a mai racit puddingul, batand cu utelul, se adauga frisca si gelatina, avand grija sa nu se intareasca. Se varsa compozitia imediat in pahare sau castronele. Se da la rece.
Sucul din conserva de ananas, cca 250 ml. se amesteca pe foc cu 100 gr. de zahar, pana se leaga ca la dulceata. Se adauga si bucatile de ananas si se mai da un clocot pana se leaga.
La servire, puddingul se rastoarna pe farfurie si se decoreaza cu jeleul de ananas. Pofta buna!