
Pentru blat:
* 6 oua,
* 6 lg de zahar,
* 6 lg de faina,
* 2-3 lg. de cacao
* 1 plic zahar vanilat
* 1 praf de copt
Crema de Portocale:
* 3 portocale
* 200 g de zahar
* 200 ml. apa
* 400 ml. lapte
* 3 lg.de zahar
* 1 plic de pudding cu gust de frisca
* 1 pachet de zahar vanilat
* 10 gr. gelatina
* 300 g smântâna Hulaha
Mod de preparare:* 6 oua,
* 6 lg de zahar,
* 6 lg de faina,
* 2-3 lg. de cacao
* 1 plic zahar vanilat
* 1 praf de copt
Crema de Portocale:
* 3 portocale
* 200 g de zahar
* 200 ml. apa
* 400 ml. lapte
* 3 lg.de zahar
* 1 plic de pudding cu gust de frisca
* 1 pachet de zahar vanilat
* 10 gr. gelatina
* 300 g smântâna Hulaha
Se feliaza 3 portocale in fasii potrivite. Se pun intr-un sirop fierbinte din 200 g de zahar si 200 ml. de apa. Se fierbe la foc scazut, astfel încât acestea sa devina transparente, fara a se rupe. Se pun pe un gratar la scurs.

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, iar dupa ce incep sa se intareasca, se adauga treptat zaharul si plicul de zahar vanilat. Galbenusurile se freaca cu un vaf de sare. Se adauga peste albusuri. In faina cernuta se adauga praful de copt si cacaua si se incorporeaza in albusuri. Miscarile trebuie sa fie lente si in directia sus-jos. Se pune o bucata de hartie de copt in tava ( Ø 26) in care se coace pandispanul. Dupa racire, acesta se taie pe jumatate si se insiropeaza cu siropul de la fasiile de portocale.
Pentru crema, se fierbe laptele, la care se adauga razalitura de la portocale si zaharul vanilat. Plicul de puddind se dizolva in putin lapte rece, apoi se adauga in laptele fierbinte. Se prepara o crema clasica de puddin. Gelatina inmuiata in prealabil se adauga in crema si se lasa la racit. Se bate frisca care se incorporeaza in crema cand devine mai rece.

Se ia forma de tort care se tapeteaza cu folie de plastic. Dupa aceea se pun feliile de lamaie scurse pe partea de jos si pe margini.
Se toarne ½ din crema in forma tapetata cu rondele de portocale, se pune un blat si se continua cu restul de crema si al doilea blat.
Se da la rece cateva ore. Dupa care se rastoarna pe un platou si se decoreaza de jur imprejur cu frisca.
4 comentarii:
Cred ca portocalele alea caramelizate sunt o nebunie! ;)
@ Miha, ai dreptate, numai ca acum nu mi-au iesit cum trebuia. Am scapat cam multa apa si in loc de caramelizare, mi-au iesit ca din dulceata. O sa mai incerc curand o varianta cu lamaie si sper atunci sa-mi iasa cum vreau.
Te pup, Sanda
餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 關島蜜月 花蓮民宿 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 水晶 長灘島 長灘島旅遊 長灘島景點 長灘島機加酒 長灘島必買
好聊慾成人影片換妻俱樂部
奶子研究所
電話交友聊天室
小說漫畫
博弈網站
美女寫真
言情小說
台灣線上賭博
德州撲克牌遊戲下載
Trimiteți un comentariu