15 feb. 2010

Rulada cu Crema de Lamaie


Blatul:
Blatul:
* 6 oua

* 6 lg. zahar
* 6 lg. faina
* 1 plic zahar vanilat
* 1 lingurita praf de copt

* 200 ml. frisca
* 3-4 linguri de cocos

Crema de lamaie:
* coaja si sucul de la 4 lamai
* 100 g unt nesarat, taiat in bucati
* 4 oua, batute
* 400 g de zahar tos

Modul de preparare:
Blatul:
Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma, cand incep sa se intareasca adaugati treptat zaharul si plicul de zahar vanilat. Bateti bine pana intoarceti bolul si ele nu curg. Galbenusurile le bateti bine cu un vaf de sare. Se adauga peste albusuri. In faina cernuta adaugati praful de copt si incorporati in albusuri. Miscarile trebuie sa fie lente si in directia sus-jos.
Puneti o bucata de hartie de copt la fundul unei tavii dreptungiulare in care veti coace pandispanul. Eu am folosit tava aragazului 30 / 34. Cand se scoate se rastoarna pe un prosop umed si se ruleaza pe latura lunga.

Crema de lamaie:

Amestecati intr-o cratita cu fund dublu, coaja, sucul de lamaie., ouale si zaharul pana cand acesta se dizolva.
Puneti cratita pe foc mediu, amestecand cu o lingura de lemn. Crema nu are voie sa fiarba, dar trebuie sa se ingroase, cam 7-8 minute. Luati cratita de pe foc, adaugati untul si amestecati pana cand se incorporeaza. Daca considerati, puteti sa strecurati crema prin sita (pregatita in prealabil), pentru a scapa de eventualele urme de coaja sau de gogolosi.
Montarea:

Umpleti rulada cu jumate din crema, rulati si imbracati tortul in frisca in care incorporati 2-3 linguri de cocos. Pentru desing mai presarati in ploaie cocos pe rulada. Apoi rasturnati pe centru restul de crema, care trebuie sa fie inca putin calduta si lasati sa se prelinga invoie.
Pofta buna!

5 comentarii:

DAVELLA CULINAR spunea...

Merci de vizita si felicitari pentru blog! Rulada cu lamaie arata grozav de bine! Iti doresc o saptamana plina de iubire si cu multa inspiratie culinara! Salutari din Montreal!

Jack T spunea...

Hallo Sanda,

foarte feinä Rezetä si Rezultat ai presentat. Compliment
Salutäri Vouä

adnas54 spunea...

Multumesc Jacob ma straduiesc...
O seara frumoasa. Sanda.

MONONOKE KITCHEN spunea...

Arata foarte-foarte apetisant!

adnas54 spunea...

@MONONOKE KITCHEN, multumesc de aprecieri. Si retetele tale sunt foarte apetisante si frumos prezentate. Pe curand, Sanda.