Unele flori sunt nu numai frumoase dar si bune de mancat. Acestea sunt consumate din timpuri mai vechi. Inca exista reticente la unele persoane care daca vad un fel de mancare ornamentat cu flori proapete pentru ca nu stiu daca sa manance sau nu si decorul.
Exista cateva flori care pot fi consumate atat proaspete cat si gatite. In comert este destul de greu sa
le gasesti dar se pot foarte usor si bine creste in propria gradina. Inainte de orice fiti atenti cand le culegeti, fiti convinsi suta la suta ca le cunoasteti si sunt bune de mancat. De asemenea nu mancati florile care au fost tratate cu pesticide sau nu sunt incluse in lista florilor consumabile si nici un caz pe cele de la florarii sau de pe marginea drumului. Cele mai multe liste cu astfel de flori se refera in special la petalele lor, deci indepartati staminele si pistilul. Gustul si mirosul florilor bune de mancat difera de la un sezon la altul. Cel mai bine este sa le culegeti dimineata, pe racoare. Daca nu le utilizati imediat atunci taiati-le cu codite si tineti-le in apa. Le puteti pastra si in prosoape de hartie la congelator.
-Limba mielului sau boranta rosie are un miros si o aroma asemanatoare castravetelui. Florile sale albastre se folosesc la salate sau pentru ornarea mancarii gatite.
-Calendula sau galbenelele poate fi folosita ca substitut pentru sofran. Petalele ei se folosesc la mancaruri gatite in special soteuri, colorand frumos totul in galben sau portocaliu.
cand sunt tinere si proaspete. In strainatate ste fla moda vinul de papadie.
-Zorelele de asemenea se folosesc la mancaruri.
-Craitele au o aroma de lamaie desi nu miros ca acestea.
-Condurul doamnei sau caltunasul este ideal pentru salate dar si ca infuzie in otet sau votca.
-Florile de boston sunt delicioase in mancarea de legume in care exista evident si dovlecei.
Intreaga floare de la panseluta este consumabila. Are o aroma fina de menta. Sunt utilizate in special pentru ornarea prajiturilor.
Multe din florile plantelor aromatice folosite in bucatarie sunt la fel de bune in pregatirea diferitelor feluri de mancare. Astfel usturoiul, busuiocul, mararul mai ales uscat, arpagicul, chimenul dulce etc au flori care fac atractiva mancarea si imbogatesc aroma plantei. Majoritatea sunt folosite uscate pentru conservarea legumelor.
Din flori puteti sa faceti si suc. In strainatate se amesteca florile strivite cu branza si se prajesc. Multe din aceste plante sunt folosite in industria farmaceutica in prepararea unor tincturi sau alifii.
source: incasa.ro
2 comentarii:
Te astept cu o leapsa pe blogul meu.
Multumesc pentru un blog interesant
Trimiteți un comentariu